Σύμφωνα με ανακοίνωση του Reuters « η διοίκηση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων να αποτελεί στόχο εξαγοράς από εταιρεία, η οποία, ωστόσο, ενδέχεται να προχωρήσει σε κατάθεση ή όχι προσφοράς.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση, η μετοχή κινήθηκε σε εξαιρετικά ανοδικά επίπεδα σε ποσοστό 25%, ενώ αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση του πρακτορείου στις 7,5 δισ. λίρες. Στα υψηλά δύο μηνών «σκαρφάλωσε» και η μετοχή της EMI, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση, εχει δεχθεί κρούσεις από πιθανούς αγοραστές. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τρίτη μεγαλύτερη μουσική βιομηχανία στον κόσμο καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να ορθοποδήσει, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις. Σημειώνεται ότι η μετοχή της EMI εχει υποχωρήσει κατά 14% την τρέχουσα χρονιά, αποτιμώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στις 1,82 δισ. λίρες.Υπενθυμίζεται ότι η EMI απέρριψε το Μάρτιο την προσφορά ύψους 2,1 δισ. λιρων της Warner Music, ενώ εθεσε τέλος στις συζητήσεις με την private-equity firm Permira Advisers το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ενδιαφέρον για την EMI εχει εκφράσει η One Equity Partners, η οποία συνδέεται στενά με την JPMorgan.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,74% στις 6,586.50 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει ανοδο κατά 0,31% στις 6,023.03, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax διαμορφώνεται στις 7,488.75 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,16%.
Σε θετική τροχιά και η Hanson, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές της εταιρείας και η Tesco, μετά την αναβάθμιση για τη μετοχή από hold σε buy από την ABN Amro.
Η BP, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή στην Ευρώπη ηγείται της πτώσης στον κλάδο πετρελαίου ,καθώς το αργό διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων, ενώ η BHP Billiton κρατά τα ηνία της ανόδου στον κλάδο των μεταλλουργικών εταιρειών.
Απώλειες για Deutsche Boerse, καθώς χθες ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α ΄ τριμήνου στα 192,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 195 εκατ. ευρώ.
Λόγω της αποκοπής μερίσματος, οι εταιρείες Deutsche Telekom, E.ON και Carrefour «βάρυναν» τους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.



